Na een geflatteerde nederlaag tegen Zenden Vooruit moest Sportlust Vroomshoop dit keer aantreden tegen Rood Zwart uit Delden. Aan de omstandigheden kon het vandaag in ieder geval niet liggen. De accommodatie was prachtig, het was ‘’lekker voetbal weer’’ en het gras waarop gevoetbald moest worden lag er keurig bij. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een prachtige middag van te maken.

Met dit in het achterhoofd begon Sportlust de wedstrijd ook voortvarend. De tegenstander werd, volgens de afspraken, vastgezet en hierdoor ontstonden de eerste kansen voor de mannen van hoofdtrainer Job Lamberink. Door een paar steekballen vanuit het middenveld werd de aanval veelvuldig bereikt. Dit leidde tot 2 à 3 grote kansen voor Sportlust. Helaas werden deze niet benut. In de 15de minuut moest Sportlust echter de eerste tegenvaller incasseren. Allard Hankamp kwam hard in botsing met de tegenstander en kon niet verder voetballen. Stefhan de Vries kwam hem vervangen. Sportlust liet zich echter niet van de wijs brengen en probeerde met het goede spel door te gaan. Echter was het Rood Zwart dat op 1-0 kwam. De eerste bal op goal was direct raak. Een schot van 20 meter ging langs enkele benen van Rood Zwart en Sportlust en belande uiteindelijk in het doel, 1-0. De 2-0 volgde al snel, door een communicatie fout achterin kon de spits van Rood Zwart op het Vroomshoopse doel af. De spits werd echter heel licht aangeraakt en ging vrijwillig naar de grond binnen de 16 meter. Dit terwijl de overtreding begon buiten de 16 meter. De scheidsrechter gaf echter een penalty, 2-0. Sportlust liet echter de kop niet hangen en ging door waarmee het gebleven was. Alleen kwam er in de 40ste minuut voor Sportlust de volgende tegenvaller. Sportlust keeper Jurgen Sanderman werd met rood van het veld gestuurd. De scheidsrechter van dien beoordeelde het als een doorgebroken speler en de keeper van Sportlust kon vertrekken. Niek Bruins werd hierdoor gewisseld en zodoende kon Marten Treep het veld betreden voor Sportlust. Sportlust bleef echter stoïcijns doorvoetballen en kreeg in de 45ste minuut een penalty toegewezen. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Tim Spoor, 2-1. Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd aangegeven dat Sportlust niks onder hoefde te doen voor de 11 man van Rood Zwart. Sportlust bleef achterin 1 op 1 spelen, zodat er voorin nog het één en ander gecreëerd kon worden. Zo gezegd zo gedaan, want in de 50ste minuut had Sportlust aanvaller Simon Spoor de 2-2 op zijn voet. Helaas ging zijn inzet net over het doel van Rood Zwart. Sportlust bleef doordrukken en voetbalde goed tegen de 11 man van Rood Zwart. Waar Sportlust de kans op 2-2 had laten liggen deed Rood Zwart dat aan de andere kant niet. Een voorzet van links werd gecontroleerd door de snelle rechtsbuiten van Rood Zwart en onder keeper Marten Treep geschoven, 3-1. Sportlust liet wederom de kop niet hangen en ging door waarmee het gebleven was, namelijk druk zetten en goed voetballen. Dit resulteerde in de 60ste minuut in een penalty voor Sportlust. Wederom was het Dennis Jozic die onreglementair naar de grond werd gewerkt. Met een beetje hulp van de keeper werd ook deze bal door Tim Spoor binnen geschoten, 3-2. Echter viel in de 70ste minuut het doek voor de mannen uit Vroomshoop. Uit een identieke aanval van Rood Zwart werd de 4-2 gescoord. Alleen blesseerde keeper Marten Treep zich hierbij. Sportlust had net voor de laatste keer gewisseld en moest dus met 9 man verder voetballen. Thomas Spoor trok de keeperhandschoenen aan en verdedigde de laatste 20 minuten met verve de goal. Rood Zwart geloofde het wel en Sportlust stond met 9 man heel compact te voetballen. Er werden her en der nog enkele speldenprikjes uitgedeeld door Sportlust, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Eindstand 4-2.

Opstelling Sportlust: Jurgen Sanderman (40. Marten Treep 70.); Niek Bruins (40.), Allard Hankamp (20. Stefhan de Vries), Thomas Spoor, Coen Kleinheerenbrink; Toon van Dam, Coen Sickman, Dinand Hankamp, Tim Spoor; Simon Spoor (65. Maarten te Walvaart), Dennis Jozic.