Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk en met plezier voetballen! Daarvoor moeten er natuurlijk ook enige regels gelden, maar gezien het sportieve karakter en de vaak eerste kennismaking van de kinderen met echte wedstrijdjes dit met enige coulance toepassen.

Spelers:

4 of 5 spelers, in onderling overleg afstemmen; ook onderling afstemmen of er met of zonder keeper gespeeld wordt.

Wisselend: Doorlopend en onbeperkt.

Spelbegin:

De bal wordt in het midden van het veld gelegd. De spelers staan van beide teams in hun eigen doelen en rennen naar de bal toe nadat de scheidsrechter een sein heeft gegeven voor het begin van de wedstrijd.

Wel opletten voor botsingen omdat de coördinatie bij alle mini’s nog niet optimaal is.

Spelhervatting na een doelpunt:

De aftrap na een doelpunt wordt in het midden van het veld genomen door middel van overspelen. De tegenstanders staan op gepaste afstand (op 4 à 5 meter).

Buitenspel: Niet van toepassing.

Doeltrap: Mag door een speler in het veld gebracht worden door middel van een pass of door middel van een dribbel of door middel van een uitgooi als er met keepers wordt gevoetbald..

Hoekschop: Worden wel en normaal genomen.

Vrije schop: Alle overtredingen worden bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op een minimale afstand van 5 meter staan.

Ingooi: Van de zijkant kan de bal ingebracht worden middels een ingooi. Mochten de kinderen dit echter toch via een intrap doen dan dat ook toestaan.

Scheidrechter: De thuisclub zorgt voor een scheidrechter, eventueel aan de zijkanten geassisteerd door grensrechters/teamleiders.

Penalty’s: Als het weer het toelaat worden er na de wedstrijden penalty’s genomen.

Wedstrijdduur: 2 keer 20 min + 5 min wisseltijd

Ranja: Na de wedstrijd of in de pauze zorgt de thuisclub voor ranja.

Afgelastingen: Bij afgelasting elkaar informeren via genoemde contactpersonen (zie speelschema voor telefoonnummers). Is er sprake van algehele afgelasting door de KNVB (landelijk of district OOST), dan gaan ook de mini wedstrijdjes niet door.