Dinsdagavond 30 oktober nam Sportlust JO15-1 het op tegen Lemele JO15-1G in de bekercompetitie. Sportlust had er goed vertrouwen in, omdat ze ook nog eens op het hoofdveld mochten spelen. De jongens begonnen goed aan de warming-up en gingen zelfverzekerd de wedstrijd in. Dat bleek al gauw goed te zijn, want ze kwamen na 10 minuten al op een 1-0 voorsprong door een goede voorzet van Stijn ten Brinke die werd afgemaakt door Chiel Botter. Onze geelblauwen bleven goed doorgaan, maar er kwam in de eerste helft geen doelpunt bij.

In de rust waren de spelers goed geconcentreerd en de trainers waren tot nu toe blij met hoe de jongens speelden. Maar in de 2e helft ging het mis: het goede spel lukte niet meer en Lemele JO15-1 kwam door een goed benutte penalty op 1-1. Na deze penalty gaven de spelers van Sportlust JO15-1 alles wat ze konden alleen het lukte niet altijd. In de slotfase kwam Sportlust toch nog op een 2-1 voorsprong. Door een prachtige steekpass van invaller Jeroen Vos kon alweer Chiel Botter prachtig afronden.

De blijdschap en opluchting was bij iedereen aanwezig toen de scheidsrechter Wilson Spoor even later het laatste fluistsignaal gaf. Door deze overwinning kan de JO15-1 zich klaarmaken op de volgende ronde(s) van de bekercompetitie.