Zaterdagochtend stond er een belangrijke wedstrijd om de eerste plaats op de ranglijst op het programma voor JO13-1. Met 2 punten voorsprong begonnen we aan de wedstrijd tegen De Zweef. Met een overwinning konden de bezoekers uit Nijverdal dus over Sportlust heen gaan, maar als Sportlust zou winnen, zouden we een goede stap zetten richting het kampioenschap.
Iedereen begon scherp. Maar De Zweef wist ook dat dit een belangrijk duel was en ook zij begonnen scherp. Hierdoor ging het in het begin gelijk op. De Zweef was iets meer aan de bal maar kreeg geen echte kansen.
Na een aanval van Sportlust werd de bal voorgezet en onder druk werd de bal via een De Zweef-speler in eigen doel gewerkt: 1-0 voor Sportlust. Daarna werden we sterker en door goede combinatie en inzet liepen we verder uit naar 3-0 met rust.
In de tweede helft dacht De Zweef nog wat te kunnen halen in Vroomshoop, maar door goed verdedigen en inzet van het team kwamen ze niet verder dan de 16 meter. Zelf kregen we ook nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord. De wedstrijd werd uitgespeeld zodat we 3 heel belangrijke punten bij konden schrijven. Nu staan we 5 punten los van de nummer 2. Met nog 2 wedstrijden te gaan ligt het kampioenschap voor het grijpen. Volgende week uit om 08.30 uur tegen de JO13 van Excelsior ‘31.