Zondag 17 juni staat de finale van de nacompetitie op het programma op sportpark de Bosrand. Sportlust speelt thuis tegen vv Diepenheim. Beide ploegen gaan voor lijfsbehoud in de 4e klasse.

Tijdens de traditionele familiedag van Sportlust nam ons 1e elftal overtuigend de eerste horde. Mariënheem werd met 3-0 verslagen door doelpunten van Jesper de Jager en (2x) Simon Spoor.

Op een ander veld had vv Diepenheim het in de reguliere speeltijd iets moeilijker met SVV’91 uit Enschede. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord na een late gelijkmaker van Diepenheim. In de verlenging maakte de thuisploeg echter korte metten met de Surinaamse voetbalvereniging. Diepenheim won met 5-1. Daardoor zijn zij de tegenstander van Sportlust aanstaande zondag.

In de reguliere competitie (4B) haalde Diepenheim 22 punten in 26 wedstrijden, het eindigde daarmee 12e in die klasse. Sportlust moest het doen met 12  tegenstanders in 4A en praatte 24 punten in 24 wedstrijden. Daarmee werden de Vroomshopers ook twaalfde. Aanstaande zondag mag de winnaar zich nog een seizoen 4e klasser noemen. De verliezer degradeert naar de 5e klasse.

Samen met het publiek moet ons 1e elftal zorgen dat zij winnen van Diepenheim en zodoende 4e klasser blijven. Deze finale gaat om 1 wedstrijd, in Vroomshoop, waarin direct de beslissing valt. Bij een gelijkspel gaan we verlengen en daarna strafschoppen als er nog geen beslissing is gevallen.

Steun Sportlust in deze belangrijke wedstrijd! Tot zondag!