Na de beschamende nederlaag vorige week in Enter tegen de plaatselijke SV stond afgelopen zondag tegen AVC La Première de tweede bekerwedstrijd op het programma. Thabby Berenst en Frank Dubbink zaten in verband met blessures nog niet bij de wedstrijdselectie, Allard Hankamp (na een puike prestatie tijdens de ¼ triathlon een dag eerder) en Stef Lamberink kregen rust.

Na vorige week werd ook ditmaal gespeeld in een 4-4-2 systeem, binnen het systeem werden wel enkele positiewisselingen doorgevoerd. Ondanks dat La Première een aanzienlijk sterker team had dan tijdens de ontmoetingen van enkele jaren geleden in competitieverband, was Sportlust vanaf het begin de bovenliggende partij. Achterin konden de geelblauwen de rijen eenvoudig gesloten houden en ook op middenveld was het Sportlust dat de scepter zwaaide. Voorin werden minder 100% kansen gecreëerd dan vooraf gehoopt.

Nadat er in de rust enkele verbeterpunten werden aangestipt en Sportlust erop werd gewezen dat de conditie van La Première hun nog wel eens op kon breken volgde de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Kansen werden er nu meer gecreëerd, zo had Dennis Jozic tweemaal de voorsprong op zijn voet en vond Tim Spoor bij twee pogingen van afstand ongelukkig een Almeloёr in de baan van het schot. Voetbal a la FC Barcelona was het echter allerminst, Sportlust had zichzelf een eenvoudigere middag kunnen bezorgen wanneer er vaker de voetballende oplossing was gezocht in plaats van de lange bal te hanteren richting de fysiek sterke verdedigers van de bezoekers uit Almelo.

Toch kreeg Sportlust waar het recht op had. In de 85e minuut promoveerde Simon Spoor een zelf verkregen strafschop tot de winnende treffer. Zo werd de kater van vorige week enigszins weggespoeld en kan Sportlust volgende week met vertrouwen richting zondag 3e klasser NEO uit Borne voor de laatste bekerwedstrijd.

Opstelling: Jurgen Sanderman; Niek Bruins (75. Maarten te Walvaart), Coen Sickman, Thomas Spoor, Coen Kleinheerenbrink; Dinand Hankamp, Sem Kosse (60. Stefhan de Vries), Toon van Dam, Tim Spoor; Dennis Jozic (70. Twan Smelt), Simon Spoor