Zondag 17 juni speelde onze eerste elftal zich op prachtige wijze veilig voor nog een seizoen 4e klasse. Deze winning mood namen de spelers van het 1e elftal mee naar het prestigieuze boardingtoernooi in Marienberg. Ondanks de aanwezigheid van Vroomshoopse Boys, Enter Vooruit en Bergentheim pakte Sportlust tegen alle verwachtingen in ongeslagen de toernooiwinst.

Het team bestond uit Tsjeard Brinksma, Dinand Hankamp, Stefhan de Vries, Simon Spoor, Thomas Spoor en Tim Spoor. Omdat de keepers van de selectie verhinderd waren, werd Bart Jans als keeper toegevoegd aan het sterrenteam.

In de poulefase werden drie mooie overwinningen geboekt. Er werd begonnen met een 6-1 overwinning op de Beloften van Marienberg, die als organisator 2 deelnemende teams levert. De andere elftallen waren allemaal de eerste elftallen. De tweede wedstrijd tegen Hardenberg'85 werd ondanks een gelijkopgaande strijd uiteindelijk met 4-1 gewonnen. Daarmee was een plek in de halve finale al bijna gegarandeerd. In de laatste wedstrijd van de poulefase werden de titelaspiraties aangewakkerd. De winnaar van de laatste twee edities, Enter Vooruit, werd met 8-6 verslagen. Daarmee was poulewinst een feit. In de andere poule werd Vroomshoopse Boys poulewinnaar, maar zij wisten in de halve finale niet te winnen van Enter Vooruit. In de tweede halve finale troffen onze jongens zodoende Bergentheim. Deze ervaren en geslepen ploeg boardingvoetballers werd met 8-5 verslagen. Twee jaar geleden was de derde plaats al eens een feit, maar nu zou dat overtroffen worden, want de finaleplaats was een feit. Dat we in al in de sterkste poule zaten, bleek wel uit het feit dat we Enter Vooruit opnieuw tegenkwamen in de finale.

In die finale toonde Enter Vooruit waarom het de laatste twee edities had gewonnen. De titelverdediger kwam 5 minuten voor tijd zelfs met 6-3 voor. Sportlust liet het er echter niet bij zitten. Geslepen spits Henri Knol werd er na een grove overtreding voor 2 minuten afgestuurd en daarin gaf Sportlust vol gaf. Het werd in mum van tijd 6-6 en daarna drukten onze jongens direct door voor de overwinning. Enter Vooruit werd ook voor de tweede keer verslagen. Nu met 9-6, waarmee de verrassende toernooiwinst een feit was.

Daarmee is Sportlust voor het eerst winnaar van het prestigieuze boardingtoernooi van vv Mariƫnberg! Jongens, gefeliciteerd!