ENTER – Op een zonnige zondagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor Sportlust 1 op het programma. Tegenstander was S.V. Enter 1. Hier was vorige week nog tegen geoefend. Toen stond er naar 90 minuten spelen een 3-3 eindstand op het scorebord. Bij Sportlust ontbrak Thabby Berens nog vanwege een blessure. Bovendien waren Toon van Dam en Stef Lamberink vandaag niet aanwezig. Echter was Stefhan de Vries weer terug van vakantie.

Ten opzichte van vorige week werd er deze week in een 1-4-4-2 opstellen aangetreden met een ruit op het middenveld. De eerste 20/25 minuten waren sterk van Sportlust. Het veld werd klein gehouden en de combinaties verliepen soepel. De 0-1 stond dan ook snel op het scorebord in Enter. Dennis Jozic draaide knap weg van zijn tegenstander en gaf een splijtende pass op collega aanvaller Dinand Hankamp die de bal beheerst, via de binnenkant van de paal, raakschoot. Hierop volgde nog een kans voor Dennis Jozic, helaas eindigde zijn poging op de paal. De toon was gezet en Sportlust speelde goed en stond compact. Echter naar 30 minuten voetballen kwam de thuisploeg uit het niets op 1-1. Vijf minuten voor rust viel zelfs de 2-1 en 3-1 door onoplettendheid in de achterhoede van Sportlust.

Al met al werd de rust opgezocht met een redelijk gevoel, want op de eerste helft was (op de goals na) weinig aan te merken. Hoofdtrainer Job Lamberink en assistent-trainer Daan Spoor hamerden er dan ook op dat de tweede helft weer met de zelfde instelling begonnen moest worden.

Echter stond er naar vijf minuten voetballen in de tweede helft 5-1 op het scorebord. Verder werd er in de tweede helft nog twee keer gescoord door de thuisploeg, waarnaar de scheidsrechter affloot bij een 7-1 eindstand.

Voor de eerste competitiewedstrijd op 23 september zijn er nog genoeg aanknopingspunten voor de jonge ploeg uit Vroomshoop. Echter volgt volgende week, zondag 9 september op Sportpark de Bosrand, de tweede bekerwedstrijd. Dan is La Première uit Almelo de tegenstander.

Opstelling Sportlust:

Frank Dubbink (65. Marten Treep); Niek Bruins, Allard Hankamp (75. Sem Kosse), Thomas Spoor, Coen Kleinheerenbrink; Coen Sickman, Tim Spoor, Maarten ter Walvaart (60. Stefhan de Vries), Simon Spoor (75. Jurgen Sanderman); Dennis Jozic (70. Twan Smelt), Dinand Hankamp.