Ons 1e elftal is na het seizoen 2017/2018 veroordeeld tot nacompetitie om lijfsbehoud in de 4e klasse af te dwingen. In 24 wedstrijden verzamelde de ploeg van trainer Gerard Kocks ook 24 punten. Dat was niet voldoende om 3 van de 13 ploegen onder zich te houden. Daarom moet er nog een nacompetitie gespeeld worden, waarin onze jongens kunnen laten zien dat ze in de 4e klasse thuis horen.

Dat begint met een thuiswedstrijd tegen sv Mariënheem, aanstaande zondag 10 juni om 14.00 uur. Marienheem is afgelopen seizoen derde geworden in de 5e klasse F, door 47 punten te verzamelen in 24 wedstrijden. Door die derde plaats namen ze de periodetitel over van kampioen Apeldoornse Boys. Afgelopen zondag speelde Marienheem in de eerste ronde van de nacompetitie een thuiswedstrijd tegen Vosta, dat 4e was geworden in de 5e klasse A. De thuisploeg won met 4-1 na een 2-1 ruststand en dwong daarmee een plaats in de tweede ronde af, waarin ze dus op bezoek moeten bij Sportlust.

Zondag organiseert Sportlust de Familiedag voor alle (actieve en passieve) leden en oud-leden. Het programma daarvan sluit aan op deze wedstrijd van ons 1e elftal. Een extra reden dus om deze familiedag niet te missen. We hopen en verwachten dat iedereen die Sportlust een warm hart toedraagt niet alleen de Familiedag bezoekt, maar ook ons 1e elftal komt aanmoedigen bij deze belangrijke nacompetitiewedstrijd.

Mochten onze jongens winnen van Marienheem, dan volgt 1 week later (zondag 17 juni) opnieuw een thuiswedstrijd, tegen de winnaar van de wedstrijd Diepenheim (nr.12 4B) tegen SVV'91 (nr. 3 5A). Wordt die wedstrijd gewonnen, speelt Sportlust ook volgend seizoen in de 4e klasse.

Tot zondag!