De KNVB heeft de indeling voor alle Standaard-elftallen bekend gemaakt. Ons 1e elftal is weer ingedeeld in de 4e klasse A. De ploeg van kersverse hoofdtrainer Job Lamberink treft veel bekenden uit de competitie van afgelopen seizoen en speelt opnieuw in een competitie met 13 teams.

Vierde klasse A: SV Almelo, BVV Borne, Delden, HVV Hengelo, Juventa'12, KOSC, Oldenzaal, Rood Zwart Delden, RSC Rossum, Sportlust Vroomshoop, UD Weerselo, Vasse en Zenderen Vooruit.

Dit betekent dat De Tubanters uit Enschede en Sportclub Overdinkel zijn verhuisd naar de 4e klasse B. Daarvoor krijgen we twee ploegen uit Delden terug in de 4e klasse A: Sv Delden is gepromoveerd uit de 5e klasse en Rood Zwart is vorig seizoen 4e geworden in de 4e klasse B. Die ploeg haalde nacompetitie voor promotie, maar verloor in de eerste ronde van die nacompetitie van Juventa’12.

Juventa ’12 wist het uiteindelijk in de nacompetitie ook niet te halen. De ploeg uit Wierden degradeerde uit de 3e klasse. Daardoor komt Sportlust komend seizoen Gerard Kocks weer tegen, die vanaf dit seizoen aan de slag gaat bij de club uit Wierden. Ook KOSC (Ootmarsum) en vv Oldenzaal zijn gedegradeerd uit de 3e klasse A en komen bij Sportlust in de 4e klasse A. Al deze degradanten zijn oude bekenden voor Sportlust. VV Oldenzaal kwamen we 4 jaar geleden tegen bij ons debuut in de 4e klasse. Juventa’12 kwamen we in competitieverband nog nooit tegen, maar wel in oefenduels. Voor een ontmoeting met KOSC moeten we 18 jaar terug in de tijd.

De bekerindelingen worden op 27 juli 2018 bekend gemaakt. Nummering voor de bekercompetitie A- en B-categorie volgt een dag later. Het wedstrijdprogramma voor de bekercompetitie komt op 10 augustus 2018. Het wedstrijdprogramma voor de competitie van de A- en B-categorie worden op 17 augustus 2018 gepubliceerd. De eerste bekerwedstrijd is op zondag 2 september, de eerste competitiewedstrijd wordt op zondag 23 september gespeeld. Tegen wie? Dat weten we dus op 17 augustus.

Selectie 2018/19:

Thabby Berenst, Tsjeard Brinksma, Niek Bruins, Toon van Dam, Frank Dubbink (keeper), Allard Hankamp, Dinand Hankamp, Dennis Jozic, Coen Kleinheerenbrink, Sem Kosse, Stef Lamberink, Coen Sickman, Twan Smelt, Thomas Spoor, Tim Spoor, Simon Spoor, Marten Treep (keeper), Stefhan de Vries, Maarten te Walvaart.
Trainer: Job Lamberink.
Leider: Daan Spoor.