Na een periode van afnemende gezondheid is donderdag 21 juni Jan Kolthof op 67-jarige leeftijd overleden. Voor de jongeren van Sportlust zal hij niet zo'n bekende zijn, maar in zijn jeugdjaren was Jan een fanatiek Sportlustman. Eind jaren 70, begin jaren 80 is Jan jarenlang leider geweest van de A-junioren. Jan kon goed met de jongens overweg. In die tijd maakten de A-junioren een aantal legendarische uitstapjes naar België en daar was Jan elk jaar bij. We kunnen jullie verzekeren dat het meer dan gezellige feestjes waren.
Jan heeft ook een aantal jaren bij de senioren gevoetbald. Hij was geen sterspeler maar redde zich als verdediger aardig goed. Hij was dan ook een gewaardeerde speler bij de recreatieve elftallen, toen nog het 4e of 5e. Jan verzaakte nooit. De laatste jaren van zijn voetbalcarrière was hij ook leider van verschillende recreatieve teams en heeft toen een aantal kampioenschappen meegemaakt. Het motto bij deze teams was: "Prestatie is belangrijk maar de teamspirit en de gezelligheid zijn zeker net zo belangrijk."
In 1981/82 werd het clubhuis gebouwd en elk uurtje dat Jan niet op het veld hoefde te zijn, was hij te vinden op de bouw. Hij heeft dan ook menig steentje bijgedragen aan de bouw van ons mooie clubhuis. We blijven Jan herinneren als een gemoedelijk en hartelijk persoon die met volle teugen kon genieten van een hecht en gezellig elftal en alles wat daarbij komt kijken.
We wensen Hannie en de kinderen veel sterkte toe met dit verlies.