Het weekend van 9 en 10 juni vond onder uitstekende weersomstandigheden het familieweekend plaats. We mogen gerust spreken van een uitstekende opkomst bij de jeugd. Vooral de meisjes lieten zich van de goede kant zien. Zaterdagmiddag begonnen we met een spellencircuit. De jongere deelnemers deden hier met verve aan mee! Een aantal oudere spelers en speelsters vond de wedstrijd van de Vroomshoopse Boys 1 tegen Den Ham 1 op het naastgelegen hoofdveld net even interessanter dan de spelletjes en zagen Den Ham winnen van de Boys.

Ondanks het warme weer bleven alle kinderen actief bezig. Er was continu ranja aanwezig zodat de kinderen niet uitdroogden. Het actief bezig zijn maakte de kinderen hongerig en daarom was het maar goed dat er rond etenstijd patat en frikandellen waren. Later op de avond werd er gevoetbald tegen de selectie. De spelers van het eerste hadden geen schijn van kans tegen ons aanstormend talent maar vertelden wel dat ze veel van de pupillen hadden geleerd en de wedstrijd een dag later nu met vertrouwen tegemoet zagen.

De rest van de avond heeft iedereen zich prima vermaakt. Er werd volop gevoetbald, dankbaar gebruikt gemaakt van de stormbaan en wie wilde kon een spandoek maken voor de wedstrijd van het eerste elftal een dag later.

Tot in de kleine uurtjes werd er door de oudsten gechilled. We zeggen niet precies hoe laat het is geworden voor dat de laatsten sliepen maar het begon al wel weer licht te worden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren waren de eersten zondagmorgen pas om 7.30 wakker, dus kon ook de kampleiding nog een paar uurtjes slapen. Na het ontbijt was het tijd voor een echte voetbalschool en dat werd zondag verzorgt door Tjerja-Dave Knaken. We waren erg tevreden over de opkomst van het aantal mini's en pupillen van JO9. We konden direct zien dat er heel wat talent rond loopt bij Sportlust. Diezelfde Mini's en pupillen voetbalden na een welverdiend broodje knakworst een hele goede wedstrijd op het kunstgrasveld tegen hun ouders en dat was natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Zeker als je die winnend hebt afgesloten.

Om 13.00 werd gestart met het onderling toernooi en het voetballen met teams van 7 spelers is zeker voor herhaling vatbaar.

De 3-0 overwinning van het 1e elftal later op de middag in de belangrijke nacompetitiewedstrijd tegen Marienheem, maakte de dag nog eens extra bijzonder. Het feestweekend eindigde met een gezellig samenzijn op het terras en in het clubhuis onder een uitstekende muzikale begeleiding van DJ Jos.

Samenvattend. Het was weer een geslaagd evenement, mede dankzij de sponsoren die dit mogelijk maakten. De bekende spijkerbroekenkoning matste ons met de stormbaan en waterglijbaan van Dennis Verhuur en Bakker van der Goot zorgde weer voor de bolletjes en een taart voor de verloting. Personenvervoer Sickman zorgde met een mooi geldbedrag voor de hoofdprijs en de derde prijs waren 2 kaartjes voor het Forrest Hill Festival, dat 23 juni op de ijsbaan plaats vindt. Café De Brug zorgde met de koelwagen dat het bier koud genoeg was. Alle sponsoren, hartelijk dank hiervoor.

Dank gaat natuurlijk ook uit naar alle vrijwilligers die deze zaterdag en zondag weer tot een succes hebben gemaakt: de moeders en vaders die hebben geholpen om de jeugd te begeleiden, de mensen die bij de spelletjes stonden, de scheidsrechter, de mensen achter de bar en in de keuken, de man die verantwoordelijk was voor de ballen. etc. Allemaal hartelijk dank!