Zaterdag 9 en zondag 10 juni vindt weer het familieweekend van Sportlust plaats. Alle actieve en passieve leden, jong en oud worden hiervoor van harte uitgenodigd. We doen dan ook een oproep aan iedereen om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen en mee te nemen. Dan denken we o.a. aan oude teamgenoten of vrienden waar je eerder meer hebt gevoetbald. Nodig deze uit voor de zondag! Dan wordt het weer een prachtige dag voor de Sportlust-familie, die dit jaar wordt afgesloten met een thuiswedstrijd van ons 1e elftal in de nacompetitie om lijfsbehoud in de gewenste 4e klasse.

Het is het eerste elftal zondag namelijk net niet gelukt om de nacompetitie te ontlopen. Jammer natuurlijk, vooral omdat het de laatste weken zo goed ging. We zien de komende wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet. Het heeft wel als consequentie dat het 1e elftal nu een thuiswedstrijd moet voetballen op zondag 10 juni om 14.00 uur en daarom kunnen de selectiespelers natuurlijk niet meedoen aan het onderling toernooi. Maar omdat we toch al hadden besloten om te gaan voetballen met zeventallen, weten we zeker dat we voorafgaand aan de wedstijd van het eerste nog genoeg teams overhouden om elkaar op het voetbalveld elkaar sportief de maat te nemen. De wedstrijd van het eerste begint pas als het onderling toernooi is afgelopen.

Programma zaterdag 9 juni: Start activiteiten jeugd.
Zaterdag 14.00 starten de activiteiten voor de JO15, JO13, MO13, JO9 en Mini’s bij het clubhuis en als je vriendje ook graag wil komen, is dat geen enkel probleem. We hebben een leuk programma voor de middag en de avond opgesteld en je kan ’s nacht met je vrienden en vriendinnen blijven slapen als je dat wilt  in de zelf meegenomen tentjes. Ook jonge leden die geen lid meer zijn, maar Sportlust nog steeds een warm hart toedragen zijn van harte welkom. Als het goed is heeft iedereen een formulier ontvangen waar jij je mee aan kunt aanmelden want we willen wel graag weten hoeveel kinderen er ongeveer komen. Heb je dat nog niet gedaan, geef dan even door dat je komt.

Programma zondag 10 juni: Familiedag

10.00 uur: Voetbalschool voor de Mini’s en JO9. 

Als we uitgeslapen zijn, beginnen we om 10.00 met het programma voor de Mini en JO9-pupillen. Er wordt een speciale training geven die net even anders is dan een gewone training. Goed voor de techniek. Neem ook nu weer gerust je familie of vriendje mee van ongeveer dezelfde leeftijd. Hij of zij hoeft geen lid van Sportlust te zijn. Deze voetbalschool is rond 11.15 uur afgelopen. We willen wel graag dat je om 9.45 aanwezig bent.

11.00 uur: Voetbalschool voor MO13, JO13 en JO15.
Voor de meisjes, JO13 en JO15 begint de voetbalschool om 11.15 uur. Ook hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee. Wel graag 11.00 uur aanwezig.

We gaan ervan uit dat de pupillen die ’s nachts blijven slapen, zondagmorgen ook gewoon mee doen.  Kinderen die zaterdags niet mee (kunnen/willen) doen zijn natuurlijk op de zondag ook gewoon meer dan welkom! Ook kun je zaterdags en zondags mee doen zonder te blijven slapen! Dat geldt natuurlijk vooral voor de allerjongsten. Er valt van alles te overleggen. Wij zijn erg flexibel.

12.00 uur: Wedstrijd JO9 en Mini's op het hoofdveld tegen ouders
Deze wedstrijd mag natuurlijk niet ontbreken. Een wedstrijd waar de pupillen het hele jaar naar uitkijken. In tegenstelling tot eerdere berichten, begint de wedstrijd al om 12.00 uur. We zouden het erg waarderen wanneer de ouders sportief gekleed komen. Wij zorgen voor de shirtjes. Douchen na afloop is geen probleem.

13.00 uur: Onderling toernooi van de junioren en senioren. 

Hiervoor worden ook de JO19-spelers uitgenodigd. We hopen en gaan ervan uit dat er zoveel mogelijk junioren aan dit toernooi meedoen, evenals de senioren en oud-spelers. En als er iemand geen lid is of lid is geweest is dit ook geen probleem.

Je kunt  je voor dit toernooi nog altijd inschrijven met een stel vrienden of familieleden. We spelen dit jaar voor het eerst 7 tegen 7 op een half veld. Misschien kom je met je vrienden net niet op zeven, dan is er vast wel iemand van Sportlust bereid om bij jullie mee te doen en jullie genoeg spelers hebben voor het toernooi. Aan dit toernooi kan elk familie of vriendenteam mee doen. Het is wel de bedoeling dat iedereen zijn eigen Sportlust tenue mee neemt of je eigen, eventueel gesponsorde tenues. Het eindsignaal wordt uiterlijk 14.00 uur gegeven, aangezien dan de wedstrijd van het 1e elftal begint. Als individu hoef je je niet in te schrijven maar als je met een ‘team’ mee wilt spelen of je wilt graag met een aantal spelers in een team spelen, geef dit dan wel even door aan Igo Spoor, op e-mailadres: igoenriaspoor@outlook.com.

14.00 uur: Nacompetitiewedstrijd Sportlust 1
Het 1e elftal speelt om 14.00 uur een nacompetitiewedstrijd tegen sv Marienheem of Vosta Enschede. Deze twee ploegen zijn periodetitelwinnaars in de 5e klasse en spelen zondag 3 juni tegen elkaar voor een wedstrijd in de volgende ronde bij Sportlust dus. Wint Sportlust deze wedstrijd, dan volgt nog 1 beslissende wedstrijd op zondag 17 juni, waarin afgedwongen moet worden dat Sportlust ook volgend jaar in de 4e klasse speelt.

Randprogramma
Naast dit programma zijn er verschillende randactiviteiten. Door Dennis Verhuur worden een stormbaan en een waterglijbaan geleverd. En wie nog spulletjes over heeft gehouden van Koningsdag kan deze te koop aanbieden. ’s Middags is er een echte discotheek die voor een sfeervolle afsluiting zal zorgen.

Nogmaals, iedereen die Sportlust een warm hart toedraagt is van harte welkom. We gaan er weer een prachtige dag van maken.