Historie

KWW wint jubileumeditie Kunstgrastoernooi bij Sportlust
[29-06-2013]
KWW heeft in 2013 de tiende editie van het Diekman Kunstgrastoernooi gewonnen. Tijdens de finaledag waren ze vanaf het eerste moment scherp en moeilijk te verslaan in de kunstgrasarena van Sportlust Vroomshoop. In de finale tegen Franciscus II t/m IX kwamen ze niet tot scoren, maar wisten ze net als vorig jaar middels strafschoppen de winst alsnog naar zich toe te trekken.

De jubileumeditie van het Diekman Kunstgrastoernooi was in mei begonnen met 51 deelnemende teams en een kleine 400 spelers. Daarvan wisten 10 teams zich te plaatsen voor de finaledag van afgelopen zaterdag. In die finale begonnen Applaus en Team Zandbergen goed in finalepoule A maar zij moesten het uiteindelijk afleggen tegen titelverdediger KWW, die al haar wedstrijden won en zich dus opnieuw plaatste voor de finale.

In finalepoule B was Franciscus II t/m IX sterk begonnen. Bij Tapijthandel Dogger 1, één van de grote favorieten voor de titel, liep het niet zo goed. In tien jaar tijd haalde deze ploeg 10 keer de finale, maar tijdens deze finaledag speelden ze een rol in de marge. Joga Bonito deed verrassend lang mee, met fris voetbal en speelden uiteindelijk met Franciscus II t/m IX om een finaleplaats. Die wedstrijd werd met 0-3 verloren, waardoor voor deze jonge ploeg de wedstrijd om de derde plaats restte. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Team Leemhuis, dat het brons pakte.

De finale ging tussen twee oud-winnaars: KWW en Franciscus II t/m IX. Beide ploegen leken in hun 12 minuten vooral bang om te verliezen, waardoor het bij 0-0 bleef. Strafschoppen waren het gevolg. Harold Kivits en Job Lamberink schoten de beslissende strafschoppen binnen voor KWW, dat opnieuw de beker in ontvangst mocht nemen. Dirk Prins van Franciscus II t/m IX mocht als troost wél de topscorerbokaal in ontvangst nemen. Hij wist maar liefst 5 keer te scoren tijdens de finaledag en liet daardoor o.a. Jordy Harms en Robbin Jasper achter zich.

Patrick Potgieter van Team Leemhuis werd winnaar van het side-event ‘Stropdas schieten’ en pakte daarmee € 100,- dat beschikbaar werd gesteld door Bestratingsbedrijf Makkinga. Vv Borst Vooruit had twee weken geleden al de titel met succes verdedigd bij het damestoernooi.

Na afloop werden Han en Tom Uitzetter door voorzitter Marc Kosse bedankt voor de organisatie van 10 jaar Diekman Kunstgrastoernooi. Zij geven na 10 jaar het stokje van de organisatie door. Daan Spoor, Thomas Spoor en Dinand Hankamp zullen volgend jaar de organisatie van de elfde editie op zich nemen.

In het fotoalbum staat een fotoimpressie van een zeer geslaagde finaledag.


KWW wint Diekman Kunstgrastoernooi 2012
[01-07-2012]
Zaterdag 30 juni was de grote finale van alweer de negende editie van het Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop. KWW werd uiteindelijk de verrassende winnaar. Na een vierde plaats in de vorige editie speelde KWW dit jaar een perfecte finalepoule, door twaalf punten in vier wedstrijden te pakken. In de finale tegen FC VvvS, dat nog overtuigender de andere finalepoule won, kwam KWW op achterstand door een doelpunt van Jan Meijerink. FC VvvS leek hiermee de beslissende slag geslagen te hebben, maar een onachtzaamheid achterin leidde de gelijkmaker van Tom Heideman in, twee minuten voor tijd. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen in de negende editie. Die werden beter genomen door KWW, dat daardoor de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen.

De strijd om de derde plaats werd opnieuw gewonnen door Applaus. Evenals vorig jaar eindigde dit Vroomshoopse team op de 2e plaats in haar finalepoule. Tegen oud-winnaar Azzurri’s, dat tweede was geworden in finalepoule B, leek het juist op strafschoppen uit te lopen, maar in de laatste minuut prikte Niek Staarman de enige treffer binnen, waardoor Applaus het erepodium compleet maakte.

Waar FC VvvS de titel voor het tweede jaar op rij net misliep, pakte het wel voor het tweede jaar op rij de Topscorerbokaal. Lennard Mulderij stond al bovenaan in het klassement, maar scoorde tijdens de finaledag ook nog eens 7 keer. Daardoor nam Mulderij met een recordaantal van 21 doelpunten de Topscorerbokaal over van teamgenoot Rob ten Hove.

Deze editie werd aangevuld met een ludiek evenement: stropdas schieten. Alle 49 deelnemende teams mochten iedere avond 2 spelers/speelsters afvaardigen om een poging te wagen de stropdas te raken. Dit leverde 11 finalisten op. In de finale misten alle elf hun eerste poging. Daarna werd het een strijd tussen Dinand Hankamp en Gert Bakker. Gert Bakker raakte twee keer achter elkaar, maar Dinand Hankamp wist drie keer op rij te raken en won daarmee € 100,- voor zijn team, aangeboden door Bestratingsbedrijf Makkinga.

Volgend jaar organiseert Sportlust Vroomshoop alweer de tiende editie op de prachtige kunstgrasarena naast haar clubhuis. Vanaf Hemelvaartsdag 2013 zal KWW haar titel in de jubileumeditie verdedigen.

De Tankies wint achtste editie Diekman Kunstgrastoernooi
[10-07-2011]
De Tankies uit Geesteren hebben zaterdag de achtste editie van het Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop gewonnen. In een fantastische finale met een waanzinnige slotfase werd met 3-2 gewonnen van FC VVVS. Deze ploeg had tot de finale al haar wedstrijden gewonnen, enkele prachtige staaltjes voetbal laten zien en met name tegen titelverdediger AKG United volop gescoord. Zij behaalden in hun finalepoule dus alle punten, waar De Tankies in hun finalepoule in wellicht de mooiste wedstrijd van de hele finaledag één nederlaag had geleden, met 3-4 tegen Tapijthandel Dogger 1. Met 9 punten uit vier wedstrijden plaatsten De Tankies zich toch voor de finale. Daarin kwam het achter door een doelpunt van Edwin Slot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor FC VVVS, maar een pegel van Robert Hegeman bood Tom Kleizen de kans om de 1-1 op het scorebord te brengen. Daarna zette FC VVVS opnieuw aan, kwam op 2-1 door topscorer van de finale Erik Meijerink, waarna ze kansen op 3-1 creëerde maar niet verzilverde. Die viel niet en door een foutje achterin kon De Tankies op 2-2 komen. In een bizarre slotminuut zocht FC VVVS opnieuw de aanval en Edwin Slot leek tien seconden voor tijd de winnende te maken. Hij kwam echter een teenlengte te kort en schoof de bal op buitenkant in plaats van binnenkant van de paal. De Tankies gooide nog één keer de bal naar voren, waar Tom Kleizen zijn bedoelde voorzet van richting veranderd zag worden en deze belandde prompt in het doel: 2-3 en toernooiwinst voor De Tankies.
De strijd om de derde plaats werd een prooi voor Applaus, dat KWW met 2-1 versloeg.
Rob ten Hove (FC VVVS) werd, ondanks het ontbreken in de finale vanwege een blessure, topscorer van het toernooi met 15 treffers. Al kwamen Niek Staarman (Applaus, 13 goals) en John Fraterman (Tapijthandel Dogger 1, 12 goals) nog dichtbij tijdens de finale. Zo kwam er met een drukbezochte en prachtige finaledag een eind aan de achtste editie van het Diekman Kunstgrastoernooi, dat twee maanden geleden met 41 herenteams en ruim 400 spelers begonnen was.

Vrijdag 3 juni werd de dameseditie van het Diekman Kunstgrastoernooi gespeeld met maar liefst 8 teams. En het werd een gezellige, sportieve avond met bij vlagen prachtig voetbal van de dames! Het niveau was erg in sommige wedstrijden erg hoog, maar de onderlinge sfeer in de wedstrijden was ook heel positief. Meisjes van de Nacht uit wisten uiteindelijk na strafschoppen in de finale de toernooiwinst te pakken, ten koste van hun vriendinnen in het team 'Meisjes van de Dag'.


AKG United winnaar Diekman Kunstgrastoernooi 2010!
AKG United heeft de zevende editie van het prestigieuze Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop op zijn naam geschreven. In een spannende finale werd Tapijthandel Dogger 1 pas na strafschoppen verslagen, die daardoor opnieuw genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

De finaledag was nog zo goed begonnen voor de nummer 2 van 2009 en dus ook 2010. Zij wonnen al hun wedstrijden in finalepoule A en kregen zelfs geen enkel doelpunt tegen. AKG United behaalde de finale door 10 punten uit 4 wedstrijden te behalen in finalepoule B. In die poule kwam Het Knakenteam nog het dichtst bij. Zij raakten in de onderlinge strijd met AKG United vier keer het houtwerk, maar kregen toch een nederlaag te verwerken en moesten genoegen nemen met de 2e plaats in die poule.
In de strijd om de derde plaats moest Het Knakenteam het ook afleggen tegen De Zatte Muiters, die dankzij een 1-0 overwinning het brons wonnen.

In de finale kwam Tapijthandel Dogger 1 nog op 1-0, maar de late gelijkmaker van Chiel-Jan Schuldink zorgde ervoor dat strafschoppen beslissing moesten brengen. Ook in de strafschoppenserie kwam Tapijthandel Dogger 1 op voorsprong. Opnieuw Chiel-Jan Schuldink voorkwam een nederlaag en Coen Kolthof mocht het daarna afmaken. Met een geslaagde penalty bezorgde hij AKG United de toernooiwinst in deze 7e editie, die in mei met 40 herenteams en zes damesteams begonnen was.

Gert Dogger van Tapijthandel Dogger 1 werd de terechte topscorer. Hij scoorde tijdens de finaledag liefst 6 keer en zette zijn totaal daarmee op 13 treffers, net iets meer dan o.a. Ronnie Hakkers, Henri Eggengoor en Tim van der Kolk. Het succesvolle toernooi van Sportlust Vroomshoop werd afgesloten met een gezellige feestavond voor alle deelnemers.
In mei was de dameseditie al gespeeld en die is dit jaar gewonnen door Ladies United.


Azzurri's winnen 6e Diekman Kunstgrastoernooi

In 2009 is het Azzurri’s uit Vriezenveen gelukt om het 6e Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop te winnen. Na vier deelnames en evenzoveel finaleplaatsen wisten ze nu in een spannende finale de winst te pakken.
In de eerste ronde en de kruisfinales had dit team al geen wedstrijd verloren en ook in de finalepoule afgelopen zaterdag, haalden ze tien punten uit vier wedstrijden. Er werd alleen met moeite gelijkgespeeld tegen Het Knakenteam, waartegen Kevin Aman twintig seconden voor tijd de 2-2 op het scorebord schoot. Daarna wisten Azzurri’s twee knappe overwinningen tegen o.a. SG Besik te boeken, waardoor de ploeg uit Vriezenveen de winst in finalepoule B pakten en mochten aantreden tegen Tapijthandel Dogger 1 om de toernooiwinst.

Onder toeziend oog van veel publiek en een stralende zon, waren zij met tien punten knap winnaar geworden van finalepoule A. In die poule wisten zij Karkdiek Kickers achter zich te houden, die daardoor mochten strijden om de derde plaats tegen SG Besik. Daarin was SG Besik de sterkere ploeg. De Hengeloërs wisten de strijd om brons met 0-4 te winnen door o.a. twee goals van Mike Trap. Hij produceerde zijn twintigste treffer van het toernooi en prolongeerde daarmee zijn topscorertitel met één doelpunt meer dan vorig jaar. Anne Zandbergen van Team Zandbergen uit Beekbergen werd tweede in de strijd om de topscorerbokaal met twaalf treffers.

In de finale die daarop volgde nam Tapijthandel Dogger 1 de voorsprong in handen door een doelpunt van Rick Hemmink, maar maakte Kevin Aman snel gelijk namens de Azzurri’s met zijn vijfde treffer van de finale. Erik Meijerink kreeg daarna kort voor tijd een tijdstraf vanwege een overtreding en dat buitte Azzurri’s goed uit. Bart Blokhuis en Gerrald Albersen tilden in twee minuten de stand naar 1-3 en stelden toernooiwinst in deze zesde editie veilig. De champagne kon ontkurkt worden door Azzurri's en het toernooi werd afgesloten met een spontaan en gezellig feest in en rondom het clubhuis van Sportlust Vroomshoop.


Benedictus XVII t/m XXIII winnen 5e Diekman Kunstgrastoernooi
In 2008 kende het Diekman Kunstgrastoernooi haar eerste lustrum. Tijdens deze vijfde editie speelden wederom een recordaantal teams mee. Veertig herenteams en acht damesteams zorgden gezamenlijk voor een spectaculaire lustrumeditie.

Benedictus XVII t/m XXIII heeft de vijfde editie van het Diekman Kunstgrastoernooi gewonnen. Op het kunstgrasveld van Sportlust Vroomshoop beschikten zij over de langste adem tijdens de grote finale, gespeeld door de tien beste teams van dit jaar. Een lustrumeditie dat met maar liefst 48 teams en ongeveer 400 spelers begon in mei, kende zaterdag een even mooie als spannende climax.

In twee finalepoules van vijf leken Poldervogels Uit uit Ommen en SG Besik uit Enschede de winst te pakken, terwijl ook de Azzurri’s en titelverdediger Tapijthandel Dogger 2 sterk begonnen. Voor deze beide teams bleek het echter van korte duur, waardoor al snel duidelijk werd dat er een andere winnaar zou komen dan de twee voorgaande edities.
Poldervogels Uit stevende met drie overtuigende overwinningen richting winst in finalepoule A, maar verloren hun laatste wedstrijd met 1-0 van Benedictus XVII t/m XXIII waardoor ook Het Knakenteam nog kans maakte op de winst van poule A. Zij speelden echter hun laatste wedstrijd gelijk tegen het nog puntloze K.W.W., waardoor Benedictus XVII t/m XXIII verrassend de winst in finalepoule A pakte. In finalepoule B ging het tussen SG Besik en Karkdiek Kickers. SG Besik had een kleine voorsprong, maar Karkdiek Kickers wonnen de onderlinge strijd en gingen over de Enschedeërs heen en pakten de tweede finaleplaats.
Voor de finale mochten Poldervogels Uit en SG Besik nog uitmaken welke ploeg het brons verdiende. Die ging dankzij een 4-2 overtuigend naar Poldervogels Uit. In de finale die volgde kwam Karkdiek Kickers nog op 1-0 en hielden ze aardig stand, maar het slotoffensief van Benedictus XVII t/m XXIII was de ploeg uit Dedemsvaart te machtig. Dirk Prins bracht de stand op 1-1 en het leken strafschoppen te worden, maar een minuut voor tijd maakte Marcel Braakman (met zijn negende treffer van de finale!) de 2-1 en kon het feest voor de ploeg uit Vroomshoop beginnen. Mike Trap van SG Besik ontving tijdens de prijsuitreiking in een bomvol clubhuis van Sportlust de topscorerbokaal van deze vijfde editie omdat hij een recordaantal van 19 doelpunten wist te maken tijdens het toernooi, dat bij Sportlust Vroomshoop uitstekend is verlopen.
De acht ingeschreven damesteams gingen vrijdag 6 juni onderling uitmaken wie de derde dameseditie van dit toernooi zou winnen. Vrouwluu uut Banthum, die voor het eerst meededen, namen de titels over van tweevoudig winnaar en leverancier van de topscorer, Ladies United. In de poule werd Vrouwluu uut Banthum eerste voor Ladies United en in de finale versloegen ze Dames Den Ham, die wederom genoegen moesten nemen met de tweede plaats. De topscorertitel ging naar Daniele Altena, ze scoorde acht keer.

Tapijthandel Dogger 2 wint Diekman Kunstgrastoernooi
Tapijthandel Dogger 2 heeft de vierde editie van het Diekman Kunstgrastoernooi gewonnen. Het toernooi waar 41 teams en ruim 320 spelers aan hebben mee gedaan werd zaterdag afgesloten met een grote finale. Na maar liefst 5 uur voetbal door tien teams, die allemaal een hoop strijd en een aantal prachtige wedstrijden op de kunstgrasmat van Sportlust Vroomshoop legden, rekende Tapijthandel Dogger 2 in de finale af met Mr. Bag. In deze wedstrijd werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze werden beter genomen door Tapijthandel Dogger 2, waarvan aanvoerder Frank Leushuis de bekers in ontvangst mocht nemen.

Daarmee zijn ook de twee beste teams van de finaledag genoemd. Tapijthandel Dogger 2 pakte in haar poule 10 punten uit 4 wedstrijden en Mr. Bag won alle wedstrijden in poule B.
Equipo Alcoholico kreeg een veeg uit de pan in de eerste wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaars, maar pakten daarna drie overwinningen en een goede tweede plaats in Poule A. In Poule B was de strijd om de tweede plaats tot de laatste wedstrijd open, maar waren het De Ponkes die uiteindelijk aan mochten treden in de wedstrijd om de derde plaats. In die wedstrijd verloren zij met 2-0 van Equipo Alcoholico, door twee doelpunten van Tymen de Haan. Daarmee is direct de topscorer van de finaledag genoemd. Tymen wist in totaal 5 keer te scoren zaterdag. Het Knakenteam was het productiefste team gedurende het hele toernooi. Sjaak Kolthof wist deze editie maar liefst 11 keer te scoren en mocht daarom de topscorerbokaal mee naar huis nemen. Harold Kievits van de Ponkes kwam zaterdag nog dichtbij, maar hij bleef op 10 steken.

Winnaar 3e editie; 2006: Tapijthandel Dogger 1
Winnaar 2e editie; 2005: Tapijthandel Dogger 2
Winnaar 1e editie; 2004: Mr. Bag

Winnaar Dames 2011: Meisjes van de Nacht
Winnaar Dames 2010: Ladies United
Winnaar Dames 2009: Dames Den Ham
Winnaar Dames 2008: Vrouwluu uut Banthum
Winnaar Dames 2007: Ladies United
Winnaar Dames 2006: Ladies United
 

HoofdsponsorSponsoren