Verslagen

KWW wint jubileumeditie Kunstgrastoernooi bij Sportlust

KWW heeft in 2013 de tiende editie van het Diekman Kunstgrastoernooi gewonnen. Tijdens de finaledag waren ze vanaf het eerste moment scherp en moeilijk te verslaan in de kunstgrasarena van Sportlust Vroomshoop. In de finale tegen Franciscus II t/m IX kwamen ze niet tot scoren, maar wisten ze net als vorig jaar middels strafschoppen de winst alsnog naar zich toe te trekken.

De jubileumeditie van het Diekman Kunstgrastoernooi was in mei begonnen met 51 deelnemende teams en een kleine 400 spelers. Daarvan wisten 10 teams zich te plaatsen voor de finaledag van afgelopen zaterdag. In die finale begonnen Applaus en Team Zandbergen goed in finalepoule A maar zij moesten het uiteindelijk afleggen tegen titelverdediger KWW, die al haar wedstrijden won en zich dus opnieuw plaatste voor de finale.

In finalepoule B was Franciscus II t/m IX sterk begonnen. Bij Tapijthandel Dogger 1, één van de grote favorieten voor de titel, liep het niet zo goed. In tien jaar tijd haalde deze ploeg 10 keer de finale, maar tijdens deze finaledag speelden ze een rol in de marge. Joga Bonito deed verrassend lang mee, met fris voetbal en speelden uiteindelijk met Franciscus II t/m IX om een finaleplaats. Die wedstrijd werd met 0-3 verloren, waardoor voor deze jonge ploeg de wedstrijd om de derde plaats restte. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Team Leemhuis, dat het brons pakte.

De finale ging tussen twee oud-winnaars: KWW en Franciscus II t/m IX. Beide ploegen leken in hun 12 minuten vooral bang om te verliezen, waardoor het bij 0-0 bleef. Strafschoppen waren het gevolg. Harold Kivits en Job Lamberink schoten de beslissende strafschoppen binnen voor KWW, dat opnieuw de beker in ontvangst mocht nemen. Dirk Prins van Franciscus II t/m IX mocht als troost wél de topscorerbokaal in ontvangst nemen. Hij wist maar liefst 5 keer te scoren tijdens de finaledag en liet daardoor o.a. Jordy Harms en Robbin Jasper achter zich.

Patrick Potgieter van Team Leemhuis werd winnaar van het side-event ‘Stropdas schieten’ en pakte daarmee € 100,- dat beschikbaar werd gesteld door Bestratingsbedrijf Makkinga. Vv Borst Vooruit had twee weken geleden al de titel met succes verdedigd bij het damestoernooi.

Na afloop werden Han en Tom Uitzetter door voorzitter Marc Kosse bedankt voor de organisatie van 10 jaar Diekman Kunstgrastoernooi. Zij geven na 10 jaar het stokje van de organisatie door. Daan Spoor, Thomas Spoor en Dinand Hankamp zullen volgend jaar de organisatie van de elfde editie op zich nemen.

In het fotoalbum staat een fotoimpressie van een zeer geslaagde finaledag.


KWW wint Diekman Kunstgrastoernooi 2012
Zaterdag 30 juni was de grote finale van alweer de negende editie van het Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop. KWW werd uiteindelijk de verrassende winnaar. Na een vierde plaats in de vorige editie speelde KWW dit jaar een perfecte finalepoule, door twaalf punten in vier wedstrijden te pakken. In de finale tegen FC VvvS, dat nog overtuigender de andere finalepoule won, kwam KWW op achterstand door een doelpunt van Jan Meijerink. FC VvvS leek hiermee de beslissende slag geslagen te hebben, maar een onachtzaamheid achterin leidde de gelijkmaker van Tom Heideman in, twee minuten voor tijd. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen in de negende editie. Die werden beter genomen door KWW, dat daardoor de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen.

De strijd om de derde plaats werd opnieuw gewonnen door Applaus. Evenals vorig jaar eindigde dit Vroomshoopse team op de 2e plaats in haar finalepoule. Tegen oud-winnaar Azzurri’s, dat tweede was geworden in finalepoule B, leek het juist op strafschoppen uit te lopen, maar in de laatste minuut prikte Niek Staarman de enige treffer binnen, waardoor Applaus het erepodium compleet maakte.

Waar FC VvvS de titel voor het tweede jaar op rij net misliep, pakte het wel voor het tweede jaar op rij de Topscorerbokaal. Lennard Mulderij stond al bovenaan in het klassement, maar scoorde tijdens de finaledag ook nog eens 7 keer. Daardoor nam Mulderij met een recordaantal van 21 doelpunten de Topscorerbokaal over van teamgenoot Rob ten Hove.

Deze editie werd aangevuld met een ludiek evenement: stropdas schieten. Alle 49 deelnemende teams mochten iedere avond 2 spelers/speelsters afvaardigen om een poging te wagen de stropdas te raken. Dit leverde 11 finalisten op. In de finale misten alle elf hun eerste poging. Daarna werd het een strijd tussen Dinand Hankamp en Gert Bakker. Gert Bakker raakte twee keer achter elkaar, maar Dinand Hankamp wist drie keer op rij te raken en won daarmee € 100,- voor zijn team, aangeboden door Bestratingsbedrijf Makkinga.

Volgend jaar organiseert Sportlust Vroomshoop alweer de tiende editie op de prachtige kunstgrasarena naast haar clubhuis. Vanaf Hemelvaartsdag 2013 zal KWW haar titel in de jubileumeditie verdedigen.


De Tankies wint achtste editie Diekman Kunstgrastoernooi

[10-07-2011]
De Tankies uit Geesteren hebben zaterdag de achtste editie van het Diekman Kunstgrastoernooi van Sportlust Vroomshoop gewonnen. In een fantastische finale met een waanzinnige slotfase werd met 3-2 gewonnen van FC VVVS. Deze ploeg had tot de finale al haar wedstrijden gewonnen, enkele prachtige staaltjes voetbal laten zien en met name tegen titelverdediger AKG United volop gescoord. Zij behaalden in hun finalepoule dus alle punten, waar De Tankies in hun finalepoule in wellicht de mooiste wedstrijd van de hele finaledag één nederlaag had geleden, met 3-4 tegen Tapijthandel Dogger 1. Met 9 punten uit vier wedstrijden plaatsten De Tankies zich toch voor de finale. Daarin kwam het achter door een doelpunt van Edwin Slot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor FC VVVS, maar een pegel van Robert Hegeman bood Tom Kleizen de kans om de 1-1 op het scorebord te brengen. Daarna zette FC VVVS opnieuw aan, kwam op 2-1 door topscorer van de finale Erik Meijerink, waarna ze kansen op 3-1 creëerde maar niet verzilverde. Die viel niet en door een foutje achterin kon De Tankies op 2-2 komen. In een bizarre slotminuut zocht FC VVVS opnieuw de aanval en Edwin Slot leek tien seconden voor tijd de winnende te maken. Hij kwam echter een teenlengte te kort en schoof de bal op buitenkant in plaats van binnenkant van de paal. De Tankies gooide nog één keer de bal naar voren, waar Tom Kleizen zijn bedoelde voorzet van richting veranderd zag worden en deze belandde prompt in het doel: 2-3 en toernooiwinst voor De Tankies.
De strijd om de derde plaats werd een prooi voor Applaus, dat KWW met 2-1 versloeg.
Rob ten Hove (FC VVVS) werd, ondanks het ontbreken in de finale vanwege een blessure, topscorer van het toernooi met 15 treffers. Al kwamen Niek Staarman (Applaus, 13 goals) en John Fraterman (Tapijthandel Dogger 1, 12 goals) nog dichtbij tijdens de finale. Zo kwam er met een drukbezochte en prachtige finaledag een eind aan de achtste editie van het Diekman Kunstgrastoernooi, dat twee maanden geleden met 49 teams en ruim 400 spelers begonnen was.
Finalepoule A
KWW begon voortvarend, met twee keer een 1-0 overwinning, op Team Zandbergen en toch wel enigszins verrassend op Tapijthandel Dogger 1. De wedstrijd tussen De Tankies en Tapijthandel Dogger 1 was er één om te smullen voor het publiek. Met prachtige hoogstandjes, fantastische aanvallen en mooie doelpunten trok Tapijthandel Dogger 1 uiteindelijk met 3-4 van De Tankies. Dat deed Tapijthandel Dogger 1 goed, maar een verrassende nederlaag tegen Team Leemhuis bracht hen uitschakeling voor de finale. De Tankies wonnen na deze nederlaag drie keer op rij en werd door de overwinning op KWW poulewinnaar. KWW behaalde ook 9 punten en werd tweede. Team Leemhuis pakte knap twee overwinningen en werd door de overwinning op Tapijthandel Dogger zelfs derde in de poule. Team Zandbergen kon in de finale niet het niveau halen dat ze in de twee rondes daarvoor wel haalden en moesten genoegen nemen met een rol in de marge.
Finalepoule B
Een poule met 1 poulewinnaar uit de kruisfinales meer dan finalepoule A zorgde voor veel strijd en een hoog niveau. Benedictus XVII-XXIII en AKG United gingen voortvarend van start. Oud-winnaar Benedictus XVII-XXIII won met 1-3 van Tapijthandel Dogger 2 door een hattrick van Dirk Prins. AKG United won knap met 0-1 van Applaus, dat tot de finale al haar wedstrijden van het toernooi had gewonnen, en leek daardoor direct een goede stap te zetten. Maar er was eigenlijk maar één ploeg die aanspraak maakte op de finaleplaats. FC VVVS begon met een 3-1 overwinning op Tapijthandel Dogger 2, dat na deze twee nederlagen eigenlijk al uitgeschakeld was. Benedictus XVII-XXIII bleef goed bezig door een knappe overwinning op AKG United, dat daardoor in een slechte positie kwam om de titel te prolongeren. Toen ze daarna ook verloren van Tapijthandel Dogger 2, was het zeker dat er een nieuwe winnaar zou komen in de achtste editie. Applaus verloor daarna ook van FC VVVS en was ook uitgeschakeld voor poulewinst. Applaus kwam daarop terug in de poule, door een 0-1 overwinning op hun clubgenoten van Benedictus XVII-XXIII. FC VVVS maakte de uitschakeling van titelverdediger AKG United definitief en liet meteen zien wie de nieuwe winnaar moest worden; ze wonnen met maar liefst 0-5 en lieten prachtig voetbal zien. In de laatste wedstrijd konden ze echter ook nog de koppositie verliezen aan Benedictus XVII-XXIII in een ondeling duel. Ze wonnen die wedstrijd echter ook overtuigend met 3-0 en werden poulewinnaar. Applaus werd 2e en mocht strijden om de derde plaats, die uiteindelijk ook gewonnen werd van KWW.
Finale
FC VVVS ging verder met wat ze in finalepoule B hadden gedaan. Ze kwamen overtuigend op voorsprong tegen De Tankies, door een goal van Edwin Slot. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Robert Hegeman liet van afstand een kanonskogel los op Davy Eustacia, die niet kon klemmen waardoor Tom Kleizen in de rebound de 1-1 op het scorebord bracht. Binnen een minuut was de voorsprong echter weer hersteld. Erik Meijerink maakte met zijn 7e treffer van de finale de 1-2. Maar hij had ook graag zijn achtste gemaakt, want kort daarop kreeg hij de uitgelezen kans op de 1-3 en de beslissing, van dichtbij schoof hij echter voorlangs. Een paar minuten voor tijd wist De Tankies dankzij een klein beetje geklungel achterin toch de 2-2 te maken. Stijn de Roy van Zuidewijn tekende voor de gelijkmaker. Opnieuw zocht FC VVVS de aanval en de winnende leek in de laatste minuut alsnog te komen. De Tankies werden uitgespeeld en Edwin Slot kon bij de 2e paal de 2-3 binnenschuiven, hij kwam echter een teenlengte te kort op een voorzet van Lennard Mulderij en schoof de bal via de buitenkant van de paal naast met nog 10 seconden te gaan. De Tankies gooiden de bal nog één keer naar voren, Tom Kleizen wilde voorzetten, maar die voorzet werd van richting verandert en belannde prompt met nog drie seconden te spelen in het doel van FC VVVS. Zo werd het in deze bizarre laatste minuut 3-2 in plaats van 2-3 en kon De Tankies de champagne ontkurken. Een even mooie als waanzinnige ontknoping, die daarna gevierd werd door alle finalisten. Rob ten Hove van FC VVVS mocht (ondanks een blessure in de finale) met 15 treffers de topscorerbokaal van Gert Dogger overnemen en Robert Hegeman nam de prijzen namens De Tankies in ontvangst. Zij zullen volgend jaar tijdens de 9e editie hun titel moeten verdedigen. Al zal ook FC VVVS op revanche uit zijn, evenals Tapijthandel Dogger 1, die nog wel de 'Dogger-bokaal' wonnen als beste van de vier teams die Tapijthandel Dogger leverde dit jaar.


Applaus overtuigend, de rest heel dicht bij elkaar
[07-07-2011]
Applaus voor Applaus. Nadat deze ploeg in de eerste ronde al vier van haar vier wedstrijden won, deed het dat in de (zware!) kruisfinale nog een keer dunnetjes over. We zullen de geschiedenisboeken er op na moeten slaan of het ooit eerder is voorgekomen, maar zonder puntverlies de finale halen is in ieder geval bijzonder knap.
En daar leek het in de eerste wedstrijd nog niet op. Met een daverende knal het Ruud Haverkort Het Knakenteam op voorsprong gebracht. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg die altijd nog de finale haalde, maar Niek Staarman bracht Applaus twee minuten voor tijd op gelijke hoogte. Een paar seconden voor tijd maakte Jos Hutten ook nog de winnende voor Applaus. Daarna volgden tussen de overige ploegen bijna enkel gelijke spelen. Ook werd er bijzonder weinig gescoord. Eerst speelden de winnaar van 2009, Azzurri’s, gelijk tegen Return of the Legends, daarna Het Knakenteam tegen Return of the Legends en tussendoor won Applaus van Team Leemhuis. De Hammenaren van Team Leemhuis leken daardoor niet in een positie voor een plaats bij de beste twee. Ze hadden zich immers ook als beste nummer 4 geplaatst voor de kruisfinales. Maar een overwinning op Azzurri’s bracht alle spanning weer terug, waardoor zelfs Het Knakenteam ondanks 1 punt uit drie wedstrijden zich in de laatste wedstrijd met een overwinning kon plaatsen voor de finale. Die wedstrijd begonnen ze ook goed, maar ging uiteindelijk met 2-0 verloren waardoor Team Leemhuis zich even verrassend als verdiend plaatste voor de finale van het Diekman Kunstgrastoernooi. Een mooie prestatie van het team dat al vanaf de eerste editie meedoet, maar nooit de finale wist te halen.
Er werden slechts 16 goals gemaakt in deze kruisfinale, maar Niek Staarman van Applaus wist toch nog 4 keer te scoren en meldt zich bovenin het topscorerklassement.

Nummer 1 en 2 van 2010 opnieuw naar finale kunstgrastoernooi
[01-07-2011]
Tapijthandel Dogger 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van het Diekman Kunstgrastoernooi. De tweevoudig winnaar en de nummer 2 van de laatste twee edities begon nog met een gelijkspel tegen Het Ei van Columbus (finalist van vorig jaar), maar plaatste zich daarna ondanks de zware tegenstand vrij eenvoudig voor de finale. Pils? Jeweh, woarum nie dah? deed ook goed mee in deze kruisfinale en dat zorgde voor het nodige zweet bij de winnaar van vorig jaar. AKG United won weliswaar met 3-2 van deze ploeg, maar omdat zij verloren van De Zatte Muiters en Tapijthandel Dogger 1 kwam de titelverdediger in een penibele situatie. Pils? Jeweh, woarum nie dah? won namelijk van Het Ei van Columbus en De Zatte Muiters, die vorig jaar nog derde waren geworden. Zodoende was AKG United afhankelijk van De Zatte Muiters, waarvan met 0-2 was verloren. De Zatte Muiters hadden aan een overwinning tegen het al geplaatste Tapijthandel Dogger 1 genoeg. Maar Tapijthandel Dogger 1 deed haar sportieve plicht en won ook de laatste wedstrijd, waardoor de nummer 3 van vorig jaar (De Zatte Muiters) uitgeschakeld werd. AKG United pakte de tweede plaats op onderling resultaat ten koste van Pils? Jeweh, woarum nie dah?
De uitslagen vindt je hier.


Hoogstaand voetbal, veel goals én verrassingen in Kruisfinale 3
[30-06-2011]
Donderdag werd de derde kruisfinale van het Diekman Kunstgrastoernooi gespeeld. Op voorhand werd veel verwacht van deze kruisfinale, aangezien FC VVVS en Nog Niet Bekend overtuigend poulewinnaar werden en De Tankies de meeste doelpunten maakte in de eerste ronde. Deze drie teams streden dan ook voor de twee beschikbare tickets voor de finale. En FC VVVS zette direct in de eerste wedstrijd al een grote stap, door met 3-1 te winnen van Nog Niet Bekend. Ook voor De Tankies ging het eindelijk goed, na jaren flitsend te voetballen in de eerste ronde en daarna toch uitgeschakeld te worden in de kruisfinale. Met een 4-0 overwinning tegen Tapijthandel Dogger 3 en een 2-1 overwinning tegen Evenementenhal werd goed begonnen. Deze lijn werd nu ook goed voortgezet tegen Nog Niet Bekend. Ze wonnen met 2-0 en waren daardoor zeker van een finaleplaats. Ook FC VVVS won haar derde wedstrijd overtuigend en Rob ten Hove scoorde er weer vrolijk op los. Na acht treffers in de eerste ronde, bleef de teller nu steken op 7 goals. Met de finale voor de deur is hij groot kanshebber voor de topscorerbokaal. Al is Thijs Nieuwmeijer van De Tankies ook nog niet kansloos. Na zes goals in de eerste ronde, maakt hij er nu vijf.
In de onderlinge strijd konden beide teams uitmaken wie als poulewinnaar naar de finale ging. De Tankies wonnen nipt met 3-2. Nog Niet Bekend won in de laatste wedstrijd met 2-3 van Evenementenhal en pakte daardoor de derde plaats. Tapijthandel Dogger 3 moest genoegen nemen met een vijfde plaats.


Benedictus XVII-XXIII en K.W.W. opnieuw naar finale
[24-06-2011]
Benedictus XVII-XXIII en K.W.W. hebben zich evenals vorig jaar geplaatst voor de finale van het Diekman Kunstgrastoernooi. Benedictus XVII-XXIII (winnaar 2008) begon met twee zuinige 1-0 overwinningen tegen Tapijthandel Dogger 4 en KWW en legde daarmee de basis. Toen Mr. Bag daarna met 3-1 werd verslagen was de finale bereikt. KWW begon met een 0-0 gelijkspel tegen Mr. Bag en dus een nederlaag tegen Benedictus. Daardoor was het des te knapper dat ze alsnog een tweede plaats behaalden in deze kruisfinale. Met 3-0 winst tegen Tapijthandel Dogger 4 en maar liefst 6-0 winst tegen SG Besik, dat ook nog kans maakte op een finaleplaats in deze wedstrijd, pakte men overtuigend de tweede plaats. Mr. Bag begon aardig met twee gelijke spelen tegen KWW en SG Besik maar verloor daarna twee keer, waardoor de allereerste winnaar van het Diekman Kunstgrastoernooi in deze editie haar Waterloo vond in de kruisfinale. Het vierde team van Tapijthandel Dogger 4 werd 4e en is daarmee het eerste team van Tapijthandel Dogger dat uitgeschakeld wordt. Benedictus XVII – XXIII scoorde niet vaak, maar als het scoorde was het bijna telkens Rikkert Vliek. Hij liet het net vier keer bollen en werd daarmee topscorer van deze kruisfinale.


Team Zandbergen opnieuw naar de finale
[17-06-2011]
Ze waren de weg volledig kwijt, maar dan wel de weg van Beekbergen naar Vroomshoop. Op het kunstgrasveld van Sportlust waren ze net op tijd bij de les om de poulewinst te pakken. Team Zandbergen plaatst zich daarmee ook bij zijn tweede deelname voor de finale van het Diekman Kunstgrastoernooi. Verder lag de kracht van drie teams dicht bij elkaar. Zo begon FC Doorzakkers goed, maar kwam het daarna toch te kort, en bleek achteraf dat de eerste wedstrijd al beslissend was. Toen won Tapijthandel Dogger 2 namelijk met 0-2 van Mooiboy United. Mooiboy United speelde daarna knap gelijk tegen Team Zandbergen en won de laatste twee wedstrijden. Ondanks een monsterscore tegen All Blacks (12-0!) en dus het beste doelsaldo werd Mooiboy United uitgeschakeld op onderling resultaat tegen Tapijthandel Dogger 2, dat ook zeven punten haalde. FC Doorzakkers haalde nog netjes vier punten en voor All Blacks ging het al mis in de voorbereiding. In plaats van de zwarte tenues, waren ze nu All Orange. Daar kwamen ze niet meer overheen en zij verloren alles (ruim). Tsjeard Brinksma werd topscorer met maar liefst 8 treffers. Hij voert nu het algeheel topscorerklassement aan met twaalf goals. Het was niet genoeg voor één van de twee tickets voor de finale, die naar Team Zandbergen en Tapijthandel Dogger 2 gingen.


Meisjes van de Nacht winnen Dameseditie Kunstgrastoernooi
[03-06-2011]
Vrijdag 3 juni werd de dameseditie van het Diekman Kunstgrastoernooi gespeeld. En het werd een gezellige, sportieve avond met bij vlagen prachtig voetbal van de dames! Het niveau was erg in sommige wedstrijden erg hoog, maar de onderlinge sfeer in de wedstrijden was ook heel positief.
Deze week had zich nog een zevende team aangemeld en voor de start van de eerste wedstrijd bleek LOVA met zoveel enthousiaste speelsters te zijn, dat zij zich verdeelden over drie in plaats van twee teams, waardoor alle dames voldoende aan spelen toekwamen.
Veni Vidi Vici Dames deden ook weer mee, maar had iets te veel moeite met het goede spel van de beste teams en moest daardoor genoegen nemen met de laatste plaats. Het enthousiasme was niet minder groot, want er was zelfs een sfeeractie van hun supporters.
De onderlinge strijd tussen de teams van LOVA zorgde ook voor veel leuke reacties bij speelsters en publiek. Rood Zwart Da1 en Meisjes van de Nacht streden om de eerste plaats in Poule B, Meisjes van de Dag en oud-winnaar Ladies United speelden om de winst in Poule A. Ladies United moest haar meerdere echter erkennen in Meisjes van de Dag, dat fraaie voetbalstaaltjes liet zien en al haar drie wedstrijden won. Meisjes van de Nacht scoorden meer dan Rood Zwart Da1, waardoor zij de winst in poule B grepen. De finale werd daardoor een Wierdens onderonsje tussen Meisjes van de dag en Meisjes van de Nacht.
De derde plaats ging naar Rood Zwart Da1. Zij speelden gelijk tegen Ladies United in de strijd om het brons, maar namen de daaropvolgende strafschoppen beter. Ladies United leverde wel wederom de beste doelpuntenmaakster. Saskia Kosters scoorde acht keer en werd opnieuw topscorer.
De finale leek een prooi te worden voor Meisjes van de Dag toen Kim Euverman ze op voorsprong bracht. Kort voor tijd, wellicht had het te maken met de intredende duisternis, kwamen de Meisjes van de Nacht toch nog terug op 1-1 door Lotte Jannink, waardoor in de finale ook strafschoppen de beslissing moest brengen. Deze werden beter genomen door Meisjes van de Nacht, waardoor zij het damestoernooi op hun naam schreven. In het fotoalbum vind je een impressie van dit gezellige damestoernooi.


Nog Niet Bekend wint laatste poule van 1e ronde
[17-06-2011]
Donderdag 17 juni kwamen de laatste zes (van in totaal 41) teams van de eerste ronde in actie. Nog Niet Bekend begon met een nipte overwinning op FC Hattrick en gaf daarna de koppositie niet meer uit handen. Gezien het voetbal ook een terechte poulewinst. Het niveau van de overige vijf teams lag dicht bij elkaar en er werd daardoor ook weinig gescoord. Alleen Nog Niet Bekend wist een aantal grote uitslagen neer te zetten, tegen Veni Vidi Vici 2 (5-2 winst) en Zekers Wel (4-0 winst). Zekers Wel begon nog met een knappe 1-0 overwinning op de nummer 3 van vorig jaar, De Zatte Muiters, maar vielen daarna terug en werden uiteindelijk vijfde. De Zatte Muiters zetten juist de lijn omhoog in na deze nederlaag en pakten de derde plaats en een plaats in de kruisfinales. Return of the Legends gaf heel weinig weg en had aan vier doelpunten van Koen Bosch en één van Mark Arts genoeg om de 2e plaats, zonder een wedstrijd te verliezen. FC Hattrick voetbalde goed mee, maar zat telkens aan de verkeerde kant van de score. Zo verloren ze drie keer met slechts 1-0 en één keer met 1-2. Een 2-0 overwinning op Zekers Wel bleek niet genoeg om de rode lantaarn af te staan. Zij plaatsen zich daarmee wel voor de verliezersronde. Reinder-Jan Klunder van Nog Niet Bekend scoorde maar liefst zes keer en kroonde zich daarmee tot topscorer van deze poule, gevolgd door Koen Bosch met vier treffers.


Tapijthandel Dogger 1 wint spannende Poule G
[11-06-2011]
Tapijthandel Dogger 1 is winnaar geworden van Poule G van het Diekman Kunstgrastoernooi. In de een-na-laatste eerste ronde poule werd het uiteindelijk superspannend tot de laatste wedstrijd. Zo kwam Team Leemhuis in de laatste wedstrijd nog met 2-0 voor tegen Azzurri's en waren ze bij winst poulewinnaar geweest, door de verrassende overwinning op Tapijthandel Dogger 1. Omdat Azzurri's in de laatste wedstrijd een 2-0 achterstand nog wist om te buigen in een 5-2 overwinning, werd Team Leemhuis vierde met 6 punten, net achter Evenementenhal. De twee finalisten en oud-winnaars Azzurri's en Tapijthandel Dogger 1 pakten uiteindelijk nog 9 punten. DOS 4 voetbalde iedere wedstrijd goed mee, maar eindigde telkens net aan de verkeerde kant van de score. Zij plaatsen zich daardoor voor de verliezersronde van vrijdag 8 juli. Een 2-0 overwinning in een hoogstaande wedstrijd van Tapijthandel Dogger 1 tegen Azzurri's volstond uiteindelijk voor de poulewinst. John Fraterman werd topscorer van deze poule, door vier doelpunten te maken voor Tapijthandel Dogger 1. Bart Blokhuis, Gerrald Albersen (beide Azzurri's) en Ramon de Jong (Evenementenhal) scoorden drie keer.


Het Knakenteam en KWW overtuigend door naar Kruisfinales
[10-06-2011]
Het Knakenteam is winnaar geworden van Poule F. Ze begonnen achteraf met de lastigste wedstrijd, tegen KWW. Deze werd met 1-0 gewonnen en daarmee werd poulewinst binnengehaald. Joga Bonito, Mr. Bag en De Knallers speelden veel gelijk, waardoor het wel tot het laatste moment alle kanten op kon. Mr. Bag pakte uiteindelijk achter KWW de derde plaats en een plaats in de kruisfinales. KWW won na de nederlaag tegen Het Knakenteam alle wedstrijden en werd overtuigend tweede. Heel veel gescoord werd er niet, maar Tim van der Kolk (KWW) en Sjaak Kolthof (Het Knakenteam) werden topscorer door beide drie keer te scoren.


Applaus en De Tankies scoren volop in poule E
[28-05-2011]
Applaus is winnaar geworden van Poule E. In een poule waarin ook De Tankies goed presteerden, wonnen ze al hun wedstrijden. En daarbij wisten ze veelvuldig het net te vinden. Deze twee ploegen bleken dan ook een maatje te groot voor de andere drie teams, al hielden Team Van Merkesteijn en All Blacks het nog spannend in de strijd om het derde ticket voor de kruisfinales. All Blacks wisten echter met 2-1 te winnen en plaatsten zich zodoende ook voor de kruisfinales. De Tankies wonnen hun eerste 2 wedstrijden met maar liefst 7-0. Applaus begon iets rustiger, met slechts een 5-0 overwinning op Team Van Merkesteijn, maar boekte daarna de grootste overwinning: 8-0 tegen All Blacks. Toen ze daarna ook met 4-1 van De Tankies wonnen, konden ze zich opmaken voor de poulewinst. Ernst-Jan Heideman komt samen met Rob ten Hove (FC VVVS, poule C) aan kop van het topscorerklassement. Hij scoorde maar liefst 8 keer. Al deed teamgenoot Niek Staarman het niet veel minder, met 7 treffers. Robert Hegeman en Thijs Nieuwmeijer van De Tankies scoorden er zes en hun teamgenoot Tom van Bentheim vijf. Na poule E is de indeling voor de 1e kruisfinale al helemaal bekend. Kijk snel bij Indeling voor de gevolgen.


Het Ei van Columbus winnaar spannende poule D
[27-05-2011]
Het Ei van Columbus is poulewinnaar geworden in poule D van het Diekman Kunstgrastoernooi. Het was een poule waarin de teams niet veel voor elkaar onder deden. Brinks Metaal eindigde als laatste, maar verloor slechts twee keer nipt. Tapijthandel Dogger 2 en Tapijthandel Dogger 4 waren de twee ploegen die het meest scoorden, maar werden wel respectievelijke 3e en 2e in de poule. Veni Vidi gebakk'n Vissie en 'n solten met siepel metnem'n zorgde voor de langste en origineelste naam, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats met 4 punten. Riekus Bakker en Thom van der Woning werden topscorer met vier doelpunten voor Tapijthandel Dogger 4. Koen Roelofs (Brinks Metaal) en Robin Jasper (Tapijthandel Dogger 2) scoorden 3 keer.


FC VVVS maakt indruk in Poule C

[21-05-2011]
Vrijdagavond werden de wedstrijden in Poule C gespeeld. Door een aantal wisselingen tussen teams, bleek het een zware poule te zijn geworden met de finalisten van vorig jaar Benedictus XVII-XXIII (zelfs oud-winnaar) en Team Zandbergen, maar ook met FC VVVS dat met een aantal spelers uit de top van het amateurvoetbal aantrad. Dit alles zorgde voor een mooie, doelpuntrijke avond met een aantal prachtige wedstrijden.
FC Rotzooi zorgde evenals vorig jaar letterlijk voor vuurwerk op het Diekman Kunstgrastoernooi. Op het veld zelf kwamen ze echter iets te kort. De eerste wedstrijd werd slechts met 1-2 verloren van Team Zandbergen, maar daarna was het verzet gebroken. Benedictus XVII-XXII ging goed van start met winst tegen Big Jallies, dat daarna ook verloor van Team Zandbergen, maar wel aantoonde dat Sportlust een aantal talentvolle jeugdspelers heeft. Dat betaalde zich uit tegen FC Rotzooi. Er werd met 5-2 gewonnen. Ondertussen was FC VVVS steeds beter gaan draaien en had het overtuigend de koppositie gepakt door met 0-2 te winnen van Benedictus XVII-XXIII en met maar liefst 1-7 van Big Jallies. Met name Rob ten Hove wist het net goed te vinden en scoorde in totaal maar liefst 8 keer. Met dat aantal zette hij zichzelf direct in pole position voor de topscorerbokaal. Al deed ook Anne Zandbergen keurig mee. Hij scoorde daarnaast ook nog belangrijke goals. In de laatste wedstrijd ging het dan ook tussen FC VVVS en Team Zandbergen om de poulewinst. FC VVVS was de bovenliggende partij en kwam voor, maar als een duveltje uit een doosje scoorde Anne Zandbergen twee keer. Daardoor moest FC VVVS alle zeilen bijzetten, zelfs de keeper ging mee naar voren in de laatste minuut. Daardoor kon Team Zandbergen de 3-1 maken, maar ze misten voor open doel. Een aantal seconden voor tijd maakte Dennis Boshoeve 2-2, waardoor FC VVVS alsnog verdiend de poulewinst pakte. Benedictus XVII-XXIII pakte de dikste overwinning door met 1-8 te winnen van FC Rotzooi, maar zij moesten wel genoegen nemen met de derde plaats achter Team Zandbergen. Rob ten Hove werd dus topscorer, gevolgd door Anne Zandbergen, die zes keer scoorde. Dirk Prins (Benedictus XVII-XXIII) scoorde vier keer en Mark Spang (FC Rotzooi), Dinand Hankamp, Tim Spoor (beiden Big Jallies) en Lennard Mulderij (FC VVVS) scoorden drie keer.


SG Besik winnaar poule B
[19-05-2011]
In poule B kwam donderdagavond Ercanlar Reizen niet opdagen, waardoor helaas slechts vier teams in actie kwamen. Deze teams startten door een reglementaire overwinning wel allemaal met drie punten. SG Besik en Tapijthandel Dogger 3 begonnen goed met een overwinning. Café Het Station en FC Doorzakkers speelden doelpuntloos gelijk. Toen Tapijthandel Dogger 3 daarna van Cafe Het Station won (1-0), hadden ze goede papieren voor de poulewinst. Die ging echter naar SG Besik, dat ook nipt (2-1) won van Café Het Station. Tapijthandel Dogger 3 verloor de laatste wedstrijd namelijk verrassend met 5-0 van FC Doorzakkers, dat daardoor de tweede plaats pakte, voor Tapijthandel Dogger 3. Café Het Station werd zodoende vierde, maar zien we nog terug. Zij gaan als verliezer naar de verliezersronde, maar maken ook nog kans op de kruisfinale als beste nummer 4. Ton Kunst, Glenn Stubbe (beiden FC Doorzakkers) en Salih Seylan (SG Besik) werden ondanks 'slechts' 2 doelpunten, topscorers van de avond.


AKG United en Mooiboy United zorgen voor goede aftrap in 2011!
[14-05-2011]
Vrijdag 13 mei ging het Diekman Kunstgrastoernooi 2011 van start. Titelverdediger AKG United mocht starten en begon ook overtuigend. Er werd drie keer (ruim) gewonnen van Pils? Jeweh, woarum nie dah?, Baptistische Boys en Equipo Alcoholico, en Chiel-Jan Schuldink en Ronnie Hakkers scoorden er lustig op los. Ook Mooiboy United, met spelers van Sportlust A1, presteerde echter prima met winst op Baptistische Boys en Equipo Alcoholico. Daarnaast kwamen ze in een prachtige wedstrijd nog terug van een 3-0 achterstand tot 3-3 tegen Pils? Jeweh, woarum nie dah?. Daardoor bleef de spanning tot de laatste wedstrijden. Voor de stand onderin verloor voormalig finalist Equipo Alcoholico van Baptistische Boys, waardoor Equipo zich mag opmaken voor de verliezersronde van 8 juli. Door deze ontwikkelingen streden AKG United en voor de poulewinst in de 9e wedstrijd. AKG United kwam op 1-0 maar Mooiboy United toonde opnieuw veerkracht en pakte uiteindelijk zelfs met 1-3 de winst, mede dankzij twee prachtige treffers van Bram Oude Monnink. De poulewinst ging zodoende naar Mooiboy United, gevolgd door AKG United. Ook Pils? Jeweh, woarum nie dah? plaatste zich voor de kruisfinales. Chiel-Jan Schuldink en Ronnie Hakkers werden topscorer met 5 doelpunten voor AKG United, gevolgd door Tsjeard Brinksma van Mooiboy United en Patrick Drenthen en Vincent de Vries van Pils? Jeweh, woarum nie dah? Kijk bij Uitslagen voor het volledige overzicht.

 

HoofdsponsorSponsoren